Je telefoon als random reader

Door 14 februari 2014Ideeën & Concepten

Ik zit bij de Rabobank en heb dus om geld over te maken en in te loggen op internetbankieren de random reader nodig. Voor op de smartphone en tablet heeft de Rabobank een top app met veel mogelijkheden, sinds kort is het zelfs mogelijk om zonder random reader geld over te maken naar onbekende rekeningen! Voorheen kon dit enkel zonder random reader wanneer je eerder al geld had overgemaakt naar de betreffende rekening. Wanneer je de app geïnstalleerd hebt en je besteld bij een webshop met iDEAL is het zelf mogelijk de betaling via de app te doen!

Het probleem, de Random Reader

Ondanks ik veel doe met mijn smartphone, bestel ik toch liever via mijn vaste pc bij webshops. Wanneer ik via het bestelproces uitkom bij de betaling middels iDEAL dien ik de random reader te gebruiken. Gezien ik mijn telefoon vaker bij de hand heb dan de random reader lijkt het mij veel makkelijker om de betaling via de app te doen!

Het idee, je telefoon!

Zoals de titel van het bericht aangeeft, je telefoon als random reader gebruiken! Wanneer ik aankom bij de betaling via iDEAL lijkt het mij handig als hier een QR code staat welke ik kan scannen met de Rabo Bankieren app. Vervolgens kan ik de betaling via mijn telefoon doen en klik ik op de “ik heb betaald” knop zodra de betaling gedaan is. Het is natuurlijk nog makkelijker wanneer je direct wordt doorverwezen zodra de betaling gedaan is, enkel dient er dan continu gecontroleerd te worden of de betaling gedaan is. Of de technische dienst dat voor elkaar gaat krijgen?

Het lijkt mij een goede toevoeging voor elke bank, mocht het geïntegreerd gaan worden ontvang ik graag een berichtje hieronder!