Uitgeleend geld terug krijgen

Iedereen heeft het wel, je leent geld uit, vergeet het of krijgt het niet meer terug. Om hier iets mee te doen heb ik Money Controlling bedacht. Een kleinschalig projectje welke ik in 2011 begonnen ben en inmiddels al enige tijd online draait.

Money Controlling

Een website waar je opgeeft aan wie en waarom je geld hebt uitgeleend met daarbij het bedrag natuurlijk. Hierop volgend wordt dit geverifieerd door een email te sturen naar diegene aan wie je geld hebt uitgeleend.

Money Controlling - Bevestings Email

Diegene kan vervolgens aangeven of dit klopt. In dat geval zal het systeem zijn werk gaan doen, eerst jou zelf een mailtje met de bevestiging dat de lening “actief” is en vervolgens elke week een mailtje ter herinnering naar diegene. In dat mailtje kan aangegeven worden of het bedrag inmiddels voldaan is (hierover wordt je ook weer per email geïnformeerd waarop volgend je zelf kan aangeven of de lening volledig of deels voldaan is). Maar ook is er een optie om de terug betaling uit te stellen met maximaal 3 maanden. Tot de opgegeven datum zullen er dan geen herinneringen meer verstuurd worden.

Money Controlling - Herinnerings email

Ten alle tijde kan de lening gewijzigd en verwijderd worden waarbij uiteraard een ieder van op de hoogte gesteld wordt. Ook heeft een ieder een eenvoudig overzicht van (uit)geleend geld van waaruit alle handelingen verricht kunnen worden. Naast het functionele gedeelte is de website “responsive” en dus (al mag ik het zelf zeggen, zeer goed) geoptimaliseerd voor mobiele apparaten als tablets en smartphones.

Responsive overzicht

Money Controlling - Overzicht op een desktop Money Controlling - Overzicht op een smartphone

Responsive lening pagina

Money Controlling - Lening op een desktop Money Controlling - Lening op een smartphone

Mocht je dus geld uitgeleend hebben en wil je dit niet vergeten? Noteer het op moneycontrolling.com!

Updates